Tämä on Piirone: Ruokaisampi kuin karjalanpiirakka, maukkaampi kuin kerroshampurilainen!

Piirone on hapatettuun ruiskuoreen leivottu piirakka. Poimimme maukkaimmat palat suomalaisesta ruokaperinteestä ja yhdistimme ne tämän päivän ruokatrendeihin. Täytteinä on laadukkaita ja ekologisesti kestäviä raaka-aineita. Pääpaino on kasviksissa. Piirone sopii monenlaisiin tilanteisiin. Se on mainio välipala esimerkiksi kahvin tai oluen kanssa, mutta sopii hyvin myös seisovan pöydän tarjoilujen osaksi. Kämmenen kokoinen Piirone on erittäin täyttävä ja täysipainoinen eväs, lisäkkeiden kanssa kokonainen ateria. Piirosten maku ja ulkomuoto syntyy alusta loppuun käsityönä Mäkkylässä, Espoossa.

Kaksi kokoa, monta makua

Isompi Piirone on mukavasti kämmenenkokoinen, noin 160 gramman painoinen herkku. Se on tuhti välipala, jonka voi tarjota sellaisenaan tai lisukkeiden, kuten kastikkeiden ja salaattien kera. Pienempi Piirone on noin 80 gramman painoinen makupala, joka sopii hyvin vaikkapa juhlapöydässä tarjottavaksi. 

Härkäpapu-tattari-sieni

Yksi ensimmäisistä resepteistämme. Tattarin, kotimaisen härkäpavun ja paahdettujen kasvisten tuhti kombo vie nälän jopa paatuneimmalta makkaranpurijalta. Todellista superfoodia. Vegaaninen.

Savuporkkana-harissa

Vegaaninen Savuporkka-harissa -Piirone on lempeän tulisilla ja täyteläisillä mauilla ilottelevaa cross-kitcheniä aikuiseen makuun. Sopii toimintakuntoa vahvistavaksi evääksi niin ennen juhlia, juhlien pyörteissä kuin juhlien jälkeisenä aamunakin. Vegaaninen.

Punajuuri-vuohenjuusto

Punajuuren tiedetään virkistävän aivoja ja vuohenjuuston vievän kielen mennessään. Yhdessä ne tekevät Piiros-täytteestä niin mieltäylentävän mehevää ja herkullisen terveysvaikutteista, että tällä piirakoiden punaisella paronilla on oma vankkumaton fanilaumansa. Vähälaktoosinen.

Savusärki

Savusärjestä kehkeytyi Piiros-klassikko jo syntyessään. Kotimaisen järvikalan käyttö on tässä tuotteessa paitsi ekologinen myös gastronominen täysosuma. Savusärki hurmaa täyteläisen pehmeällä maullaan, eikä pehmeiksi hautuneissa pikkukaloissa tarvitse pelätä ruotoja. Maidoton.

Kylmäsavulohi

Tämä juhlava herkku sopii tarjottavaksi kaikenlaisilla kekkereillä ja maistuu fiinimmällekin väelle. Lempeästi savugraavattu lohi lepää ah niin täyteläisellä peruna-majoneesipedillä rapeiden ruislakanoidensa välissä. Viettelevää, eikö? Maidoton. Valmistetaan toistaiseksi vain tilauksesta yritysasiakkaille.

Karitsa

Karitsa-Piirone perustuu eteläkarjalaiseen perinneruokaan särään, jota on perimätiedon mukaan valmistettu jo tuhat vuotta. Karitsa-Piirone on kunnianosoitus tälle lyömättömälle lammasherkulle – yön yli uunissa haudutellen kypsyteltyä Peltosaaren tilan luomukaritsaa rukiisessa kuoressaan. Niin yksinkertaista, niin täydellistä. Maidoton.

Possu

Yön yli hiljalleen meheväksi hautunutta Kolin tilan luomupossua, perunaa ja lanttua, tyylikkäästi yrteillä maustettuna. Maistuu takuulla myös lapsille! Maidoton.